Nin Portal

PROCURELE INFORMACIJE: Hakovani Bil Gejts i laboratorija u Vuhanu, objavljeno na HILJADE MEJLOVA o koroni

SZO je na meti hakera još od polovine marta.

4,723

Oko 25.000 imejl naloga američkog Nacionalnog instituta za zdravlje, Svetske zdravstvene organizacije (SZO), fondacije Bila Gejtsa, i drugih organizacija koje se bave istraživanjem i borbom protiv koronavirusa, hakovano je danas, prenose svetski mediji.

Hakovana baza podataka, navodi se, sadrži i podatke iz laboratorije u kineskom Vuhanu, odakle je virus potekao prema teoretičarima zavera.

Nepoznati aktivisti na internet su postavili oko 25.000 imejl adresa i lozinki, a sve je otkrila obaveštajna grupa SITE koja se bavi praćenjem terorističkih i ekstremističkih organizacija na internetu.

Australijski stručnjak za sajber bezbednost, Robert Poter, kaže da je mogao da potvrdi nekoliko adresa i lozinki koje pripadaju SZO, ali napominje da mogu da vode poreklo i od nekog ranijeg hakerskog napada.

– Zdravstvene institucije su tradicionalno veoma loše kada je reč o sajber bezbednosti – rekao je.

Hakovani podaci su se pojavili na sajtu 4chan, na Pastebin-u, a potom su se proširile na grupama na Telegramu.

Prema izveštaju SITE, 9.938 naloga pripada Institutu, 5.120 Svetskoj banci i 2.732 SZO.

Procurili su i mejlovi fondacije milijardera Bila Gejtsa koja je nedavno donirala 150 miliona dolara laboratoriji u Vuhanu.

SZO je na meti hakera još od polovine marta, a lozinke zaposlenih procurile su kroz druge sajtove, navela je organizacija.

Source Srbija Danas
Comments
Loading...